چابهار و مکُران، منطقه حیاتی ایران است که همهچیزش طلاست
به گزارش جمهور آنلاین، دکتر مسعود پزشکیان در نخستین برنامه از دومین بخش سفر دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان، در جمع مردم خونگرم و مهربان چابهار و منطقه مکران حضور یافت و با ابراز خوشحالی از این دیدار گفت: افتخار دارم که در میان شما مردم عزیز حضور دارم. هدف ما در این سفرها، رفع تبعیض، بیعدالتی و نابرابریهایی است که گریبانگیر برخی مناطق شده و این وظیفه ما در حکومت است که عدالت را برقرار کنیم.
دکتر پزشکیان با استناد به آیات قرآن کریم افزود: خداوند در قرآن میفرماید که هیچ قومی، زبانی یا نژادی بر دیگری برتری ندارد و تنها تقواست که معیار برتری انسآنهاست، اما متأسفانه در جامعه ما مشکلی به وجود آمده که عدهای تصور میکنند از دیگران برترند و این برخلاف دستور خداوند، پیامبر اکرم (ص) و سنت امامان و خلفای اسلام است.
رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: ما در دولت مصمم هستیم، تبعیضهایی را که به دست برخی ایجاد شده، از میان برداریم. عدالت و برابری باید در همه عرصهها حاکم شود و تلاش ما بر این است که چنین اتفاقی رخ دهد و همه مردم کشور از حقوق برابر برخوردار باشند.
دکتر پزشکیان در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت رفع تبعیض در شکوفایی استعدادهای مردم اظهار داشت: طبیعتاً وقتی تبعیض نباشد، مردم از درون خود توانایی مییابند که مشکلات را حل کنند و راهحلهای عملی برای چالشهای موجود ارائه دهند. ما در دولت مصمم هستیم راه را برای شما مردم عزیز باز کنیم و شرایطی را فراهم آوریم که استعدادهای شما شکوفا شود و با تواناییهای خود، مشکلات موجود را از میان بردارید.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه مکران و شهر چابهار افزود: چابهار و منطقه مکران، از مناطق حیاتی کشور ما هستند؛ اینجا همه چیزش طلاست، اما چه فایده که از این منابع بهخوبی بهرهبرداری نشده است. یکی از بزرگان جامعهشناسی میگفت، اگر ملتی روی طلا بخوابد اما از آن بهره نگیرد، ممکن است از گرسنگی بمیرد. ما در ایران منابعی داریم که اگر درست مدیریت شوند، تمام مشکلات کشور حل خواهند شد.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت همت و همکاری ملی ادامه داد: اگر اراده کنیم و دست به دست هم دهیم، ایران میتواند به کشوری مملو از امکانات و شکوفایی تبدیل شود. این کشور، با منابع و ظرفیتهای بینظیری که دارد، طلاست. ما و شما میتوانیم با همکاری و همدلی، این ظرفیتها را به بهترین شکل ممکن به کار بگیریم و تبعیض را از میان برداریم.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت توجه ویژه دولت به مناطق کمتر دیده شده، اظهار داشت: ما این منطقه و تمام مناطقی را که تاکنون به آنها توجه کافی نشده است، در اولویت قرار دادهایم. دلیل این مصمم بودن، سفرهای مکرر من به این استان است. این دومین بار است که به سیستان و بلوچستان میآیم و در مجموع، سومین سفر من به این منطقه است. هنوز به استان خودمان آذربایجان غربی و شرقی که مشکلاتی دارند، نرفتهام، اما حضورم در اینجا نشان میدهد که رسیدگی به مشکلات شما از اولویتهای دولت است.
دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت همفکری و همکاری برای حل مشکلات افزود: در این سفر، جلساتی با استاندار محترم، فرمانداران، امامجمعه عزیز، نمایندگان محترم، ریشسفیدان و کارشناسان خواهیم داشت. با همفکری و همکاری یکدیگر، هر آنچه از دستمان برآید برای رشد و ارتقای این منطقه انجام خواهیم داد. این وظیفه ماست و ما مصمم هستیم که مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس جمهور در جمعبندی این بخش از سخنانش تأکید کرد: ما با همدلی و همکاری میتوانیم ایران را به کشوری آباد و سربلند تبدیل کنیم. تمام ایران سرای ماست و هیچ نقطهای از این سرزمین نباید از رشد و توسعه محروم بماند. با کمک شما مردم عزیز، میتوانیم بار سنگینی که بر دوش ماست را به سرانجام برسانیم و کشوری بهتر برای همه ایرانیان بسازیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به ضرورت برنامهریزی در حوزههای مختلف برای توسعه منطقه مکران و کشور گفت: در زمینههای مختلف از جمله آموزش، سلامت، دریانوردی، شیلات و حتی مسائلی که ممکن است تاکنون به آنها اشاره نشده باشد، برنامههایی طراحی شده است. هدف ما این است که با نقشههایی مبتنی بر شناساییهای بینالمللی و طراحی داخلی، روند توسعه را بهصورت هدفمند پیش ببریم.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت نقشهراه در توسعه کشور افزود: وقتی این نقشهها طراحی شوند و مسیر توسعه مشخص گردد، راحتتر میتوانیم برای ساختن این منطقه و ایران عزیزمان اقدام کنیم. دانستن اینکه به کجا میرویم و چگونه باید حرکت کنیم، کلید موفقیت در توسعهای پایدار و متوازن است.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت برنامهریزی در ایجاد توسعه اظهار داشت: توسعه بدون نقشهای دقیق و هدفمند امکانپذیر نیست. ما در حال طراحی نقشههای توسعه هستیم تا مسیر پیشرفت مشخص باشد و با همکاری و همراهی شما مردم عزیز، این مسیر را ادامه دهیم. حضور ما در این منطقه نشاندهنده عزم و اراده دولت برای حل مشکلات و رفع تبعیض است.
دکتر پزشکیان با اشاره به تلاشهای انجامشده در زمینه شناسایی مسائل توسط کارشناسان و مسئولان افزود: کارشناسان، مدیران کل و وزرا پیش از این بارها به منطقه سفر کرده و مشکلات را بررسی کردهاند. جلسات متعددی برگزار شده تا راهکارهایی برای رفع نیازها و از بین بردن تبعیض در کشور طراحی شود. این اقدامات با برنامهریزی دقیق و همفکری ادامه خواهد یافت.
رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری و اتحاد، به سمت آیندهای روشن حرکت خواهیم کرد و این منطقه را به جایگاهی که شایسته آن است، میرسانیم.
انتقاد دکتر پزشکیان از جامع و آیندهنگر نبودن طرحهای توسعه چابهار
به گزارش روزنامه جمهور، دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای بخش دوم سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان، در نشست «بررسی مسائل جنوب استان»، با بیان اینکه اساسا خیلی اهل سخنرانی کردن و وعده دادن نیستم، اظهار داشت: به نظر بنده دادن وعدهای که نتوان به آن عمل کرد، یکی از بدترین گناهان است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سفر ما به استانها به معنای آن است که تلاش داریم در حد توان و امکانات مشکلات را حل کنیم، افزود: باور بنده این است که اگر مشارکت مردم باشد، میتوانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مردم همراهی و مشارکت نکنند، دولت به تنهایی نمیتواند مشکلات را حل کند.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه پس از احصای مشکلات با استاندار و وزرا درباره راهکارهای رفع آنها گفتگو و مذاکره میکنیم، تصریح کرد: اینکه گفته میشود برای رفع مشکلات آموزش و بهداشت و درمان در سه فاز کار را پیش ببریم، مورد قبول بنده نیست و باور دارم که میشود در یک مرحله این مشکلات را حل کرد، البته به شرطی که مردم پای کار بیایند. اگر منتظر باشیم که از جای دیگری به ما برای حل مشکلات کمک شود، همچنان گرفتار مشکلات خواهیم بود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بنده قول میدهم و باور دارم که اگر مردم پای کار بیایند میتوانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مشارکت نداشته باشند، حل و فصل مشکلات امکانپذیر نیست، گفت: ۴۵ سال است که همواره منتظر بودهایم دولت برای ما کاری کند؛ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که بنده در زابل سرباز بودم، مردم روستاهای مختلف هر کدام بخشی از نهرها را لایروبی میکردند و مشکلی در این زمینه وجود نداشت، اما بعد از انقلاب گفتند دولت میآید این کارها را میکند و حالا نمیدانم اساسا توانستند مشکلات آب و فاضلاب خودشان را حل کنند یا نه!
دکتر پزشکیان با بیان اینکه ما با کمک مسئولان ملی و محلی نقشه خوبی برای توسعه منطقه طراحی خواهیم کرد، خاطرنشان ساخت: متاسفانه آنچه به عنوان نقشه توسعه برای منطقه تهیه شده، جامع و آیندهنگر نبوده است. همین مناطقی که برای گردشگری در نظر گرفته شده، تازه اگر ساخته شود، تبدیل به بستری برای تشدید ترافیک میشود. همین الان هم بندر در جایی ساخته شده که برای رسیدن به آن باید از وسط شهر رد شد. جای تعجب است که با وجود این همی زمین وسیع، نقشههای توسعه باز به گونهای طراحی شده که با اجرای آنها معضلات مثل ترافیک و آسیب به محیط زیست به وجود میآید.
رئیس جمهور با بیان اینکه درک و فهم این مشکلات حتی نیاز به تخصص زیادی هم ندارد و یک نگاه دقیق هم این مشکلات را به رخ میکشد، اظهار داشت: فضا و امکانات و طبیعت خدادادی این منطقه بسیار زیبا و جذاب است و باید از این نعمات خدا حداکثر استفاده را برد. اینجا یکی از راههای ارتباطی اصلی ما با جهان است و چرا باید جاده و راهآهن را طوری بسازیم که پاسخگوی توسعه منطقه نباشد. اگر میخواهیم اینجا مطابق سند چشمانداز توسعه یابد، به این شکل که تا به حال عمل شده به نتیجه نخواهیم رسید.
دکتر پزشکیان با اشاره به اقدامات در حال انجام برای مطالعه و طراحی نقشههای مناسب و جامع برای توسعه منطقه افزود: باید نقشه جامعی داشته باشیم که تکلیف صنعت و معدن، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش و دیگر مسائل منطقه را برای آینده در نسبت داخلی، منطقهای و بینالمللی تعیین کرده باشد. وسعت وجودی انسان به اندازه نگاه و دغدغههای اوست. نباید در جهانی که عدهای به فکر رفتن به مریخ هستند، ما درگیر مسائل یک راه و جاده ساده باشیم؛ باید نگاهمان را بلند بگیریم و نسل آینده را منطبق بر این نگاه تربیت کنیم تا بتوانیم به اهداف بلند و بزرگ برسیم.
رئیس جمهور با اشاره دوباره به استعدادهای متنوع و متعدد این منطقه تصریح کرد: البته روش صحیح کار این است که از قدم برداشتن هم غافل نشویم، باید افق نگاه و چشمانداز ما بلند باشد، اما باید قدم هم برداریم و قدم به قدم کارها را پیش ببریم. باید کاری کنیم که به جای مهاجرت نخبگان، افراد توانمند جذب کشور ما شوند. برای تحقق این هدف باید طراحی کنیم و در حال انجام این کار هستیم.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت پرهیز از دعوا و اختلاف به خصوص بر سر مسائل کم اهمیت گفت: اینکه مسلمانان بر سر مسائل بیاهمیت با یکدیگر اختلاف داشته باشند، باعث میشود که جنایتکاری مثل رژیم صهیونیستی از این دعوا و اختلافات سواستفاده کند و کل منطقه را به جان هم بیاندازد. ما میتوانیم به جای دعوا دست به دست هم دهیم و قدرتی اسلامی ایجاد کنیم که همه با یکدیگر با عزت و سربلندی همکاری و زندگی کنند؛ کافی است نگاهمان را تغییر دهیم و باور کنیم که همه با هم برادریم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه مدیران و سیاستگذاران و همه کسانی که دستی در اداره امور دارند بیایند با هم همدل و همزبان باشیم و دلهایمان را مالامال از شوق خدمت به یکدیگر و مردم عزیز کشورمان کنیم؛ اگر به هم کمک کنیم میتوانیم راه درست را پیدا کنیم. این به امید خدا و با رهبری مقام معظم رهبری کاملا امکانپذیر است که به اهداف بلند خود برسیم.
نوشته چابهار و مکُران، منطقه حیاتی ایران است که همهچیزش طلاست اولین بار در جمهورآنلاین. پدیدار شد.