طی دو سال آینده پرونده مدارس غیراستاندارد بسته خواهد شد
به گزارش جمهور آنلاین، محمدرضا عارف صبح امروز (سه شنبه) در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری ویژه تشکلهای خیریه که در مرکز همایشهای بین المللی هتل ارم برگزار شد، با اشاره به اینکه در سند چشم انداز بنا بود در منطقه جایگاه اول در علم و فناوری باشیم اما با این هدف گذاری فاصله داریم، افزود: یکی از علل اصلی عدم توفیق در رسیدن به این هدف تخصیص منابع است و در همه برنامههای توسعه، پژوهش و فناوری اولویت داشت و بنا بود سهم پژوهش و فناوری از تولید ناخالص داخلی حدود ۳,۵ درصد باشد اما در هیچ برنامه توسعه ای به بیش از ۱ درصد نرسیدیم.
وی خاطرنشان کرد: مزیت اصلی کشور منابع انسانی است و اگر بنا باشد تکیه همچنان بر منابع دولت بر توسعه و پژوهش باشد در آینده نیز با این وضعیت کنونی روبرو خواهیم بود.
عارف با بیان اینکه توسعه مدارس علمیه و همچنین علوم مختلف در قرون اول پس از ورود اسلام به ایران مرهون منابع مردمی در آن زمان بود، گفت: فرهنگ وقف به ویژه در بخش علمی ریشه در باورهای دینی ما دارد که باید صرف پیشبرد علم و آموزش شود و توسعه علم نیاز به سرمایه دارد و عموماً بودجههای محدود دولتی امکان تامین ندارد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین به نمونههای موفق وقف علمی در قرن نوزده میلادی در اروپا اشاره کرد و گفت: بخشی از دستاوردهای بزرگ علمی دنیا مدیون وقفهای علمی در اروپا و کشورهای غربی است که در حال حاضر نیز نمونههای معروف وقف علمی در جهان و آینده فعال هستند.
وی وقف مالی، معنوی و زیرساختی را از مدلهای وقف در جهان توصیف و با اشاره به نمونههای معروف کنونی وقف علمی در جهان ادامه داد: در ایران به دلیل نبود شاخصهای شفاف آمار دقیقی از میزان وقف در کشور نداریم.
عارف با بیان اینکه با اقدامات تلاشگران عرصه وقف و با همت خیرین مدرسه ساز در کشور طی دو سال آینده پرونده ساخت مدارس و کلاسهای غیراستاندارد بسته خواهد شد، افزود: باید از ظرفیتهای خیرین مدرسه ساز در توسعه اماکن و تجهیزات دانشگاهی و خوابگاههای دانشجویی بهره ببریم و دولت در این راستا وظیفه تدوین سیاست گذاری و راهبردها، ارائه مشوقهای مالیاتی، تهیه چارچوب قانونی امور عام المنفعه و ارائه برنامه عملی برای تحقیقات و توسعه علم را بر عهده دارد.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: اگر در اجرای نظر واقف کوتاهی کنیم آثار بسیار مخربی دارد.
وی همچنین در خصوص برنامه عملی برای تحقیقات و توسعه علم تصریح کرد: باید همکاری جدی بین خیرین و دولت باشد و طی یک ساز و کار توافقی مسائل خود را حل کنند.
عارف با قدردانی از برگزار کنندگان جشنواره و اقدام ارزشمند تندیس نیکوکاری افزود: با ساماندهی خیرین و تعامل و همفکری با این بخش از جامعه امر خیر در کشور گسترش مییابد و امیدواریم بتوانیم در چارچوب اسناد بالادستی و با توجه به تنگناها خیرین را ساماندهی کنیم.
معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود اولین جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری را ابتکاری ارزنده و ریشه در فرهنگ ایرانی و اسلامی دانست و تاکید کرد: کار بسیار بزرگ و سختی است که باتوجه به تعدد موسسات خیریه در کشور بتوان یک خوب را در میان خوبان انتخاب کرد و خوشبختانه انگیزه همه خیرین در کشور معنوی و خدمت به خدا و خلق خداوند است.
وی با قدردانی از حجت الاسلام و المسلمین خاموشی برای ساماندهی و سامان خوب به امور وقف و خیریه در کشور اضافه کرد: خیریه ریشه در ذات مردم و فرهنگ ایرانیان دارد که خیرین علاقهای به معرفی خود در سطح جامعه ندارند اما باید چنین جشنوارههایی برای نشان دادن تلاشهای آنان به آحاد جامعه برگزار شود و ادامه یابد.
عارف با اشاره به دو تعریف محدود و ضروری و همچنین پویا از وقف در کشور ادامه داد: در وقف محدود یک خیر بخشی از اموال و سرمایه خود را در مقطع خاصی از زمان وقف امر خیر میکند اما در نوع دیگر برخی از خیرین مصر به بهره برداری از کار خیر خود بودهاند که وقفهای محدود و خاص در طول قرنهای گذشته در کشور انجام شده است اما خیرین باید به نیازهای اجتماعی مردم آگاه باشند و واقف متناسب با شرایط زمانی وقف کند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به نمونههای موفق وقف در ساخت کلاسهای درسی و نهضت سواد آموزی در کشور و با بیان اینکه راهبرد انقلاب اسلامی از روزهای ابتدایی فرهنگی و آموزش علم و فناوری بود، اضافه کرد: برخی از شاخصهای اول انقلاب در زمینه سواد آموزی به هیچ عنوان قابل مقایسه با زمان کنونی نیست واز همان روزهای ابتدایی قرار بود در آموزش عالی خود اتکا شویم که مقدمه آن وزارت آموزش و پرورش است و نرخ بیسوادی در آن سالها بسیار نگران کننده بود اما با تلاشهای مسئولین شاخصهای سواد در کشور به مرحله خوبی رسیده است اما در تحصیلات دانشگاهی و توسعه علم به جز ساخت خوابگاههای دانشجویی در بخشهای دیگر ما موفق نبودیم.
همچنین عارف در این مراسم با اهدای تندیس از تشکلهای خیریه برتر تقدیر کرد.
نوشته طی دو سال آینده پرونده مدارس غیراستاندارد بسته خواهد شد اولین بار در جمهورآنلاین. پدیدار شد.