به گزارش دیوار پرس، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در سخنانی در نشست مشترک قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی، که در صحن علنی بهارستان برگزار شد، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهید مدرس و همه شهدای اسلام و انقلاب اسلامی افزود: امروز یکی از وظایف و مسئولیتهای اصلی ما شناخت ترفندها و نقشهها و عوامل داخلی دشمن و مقابله در برابر آنان است؛ امروز تمام همّ و غم شیطان بزرگ و باند جنایتکار صهیونیستی، ایجاد ناامنی در کشور ما است؛ من با اطلاع میگویم که همه نیروها و دستگاههای امنیتی کشور به صورت شبانهروز در حال جانفشانی برای تامین امنیت مردم و کشور هستند و چنانچه اتفاقی میافتد، دهها برابر آن توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ما خنثی میشود؛ ما برای شناسایی عوامل پنهان دشمن در داخل و خنثی مردن توطئههای ضدامنیتی دشمن نیاز به کار و تجهیزات و اعتبارات بیشتر داریم. نمیتوان با همان قانون، اعتبار و روشهای زمان غیرجنگی، در زمان جنگ عمل کنیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز یکی از ترفندهای مهم دشمن خالی کردن دلهای مردم و ایجاد جدایی و تفرقه در بین صفوف مؤمنین و رزمندگان جریان مقاومت است؛ همچنین یکی دیگر از ترفندهای دشمن این است که در داخل مسائلی را به وجود بیاورد و احیاناً چنانچه قصد کند مسئلهای را از خارج به کشور تحمیل کند، امید اصلیاش متمرکز بر همان مسئله به وجود آمده در داخل باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: یکی دیگر از ترفندهای دشمنان که علیه کشور ما به کار میگیرند، تلاش برای کمرنگ کردن ارزشهای اسلامی و دینی در نزد افکار عمومی و ترویج تدریجی ضد ارزشها در جامعه ما است. امروز ارزشهای دینی ما مورد تهاجم جدی دشمن است.
رئیس دستگاه قضا گفت: جریانی علیه کشور ما، راهبرد دو ساله تعیین کرده و به این نتیجه رسیده که بدون اعلام علنی مبنی بر هدف فروپاشی، تیمی آموزش دهد و مجهز کند تا مردم را مبتنی بر برخی نارضایتیها و کمبودها و نقاط ضعف، عصبانی و خشمگین سازد و سوار بر این موج خودساخته شود تا اغراض شوم خود را محقق کند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: در میانه این همه توطئهها و تحریمهای دشمنان، ما چارهای نداریم جز آنکه برای خنثی کردن این توطئهها و تحریمهای ظالمانه و استفاده بهینه از ظرفیتهای داخلی، بیش از پیش متحد و منسجم شویم. چشم داشتن به بیگانگان و چشم داشتن به اینکه گره کشور با کمک بیگانه باز شود یک تجربه شکست خورده است.
رئیس قوه قضاییه گفت: ما امروز نیاز به همدلی و همکاری و وفاق بیشتر داریم امروز اجازه نداریم با این همه دشمنان ریز و درشت و مسائل اولویتدار که در کشور وجود دارد به مسائل فرعی و دست چندم توجه کنیم و مسائل اصلی را بر روی زمین باقی بگذاریم؛ عقلانیت چنین حکم نمیکند. امروز مسائل اقتصادی و معیشت مردم و گرفتاریهایی که دهکهای پایین و حقوقبگیران با آن مواجههاند و همچنین موضوع ناترازیها از جمله مسائل اولویتدار کشور است؛ برای رفع این معضلات باید نسبت به نواقص گذشته آسیبشناسی انجام دهیم، اما نباید در گذشته بمانیم و مسائل را به گردن دیگران بیندازیم. مجلس شورای اسلامی چه در دوره فعلی و چه در دوره گذشته نشان داده که نسبت به مسائل اصلی و اولویتدار کشور توجه و اهتمام دارد؛ اما باز هم نیاز به کار و مجاهدت هرچه بیشتر هر سه قوه است.
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از موضوعات اصلی که باید به آن توجه داشته باشیم قانونمداری است؛ همگان باید ملتزم به قانون باشیم؛ قانونی که وضع میشود باید ابلاغ و اجرا شود و چنانچه کم و کاستیهایی دارد باید از مجرای خود که همان نمایندگان مجلس است اصلاح گردد.
قانونمداری و التزام به قانون جلوی بسیاری از اختلافات و خودکامگیها را میگیرد؛ قانون باید فصلالخطاب باشد؛ قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا را داشته باشد، همچنین وقتی مقولهای به قانون تبدیل شد همه باید ملتزم به آن باشند؛ ممکن است قوه قضاییه یا قوه مجریه اشکالی به یک مقوله داشته باشند، اما وقتی آن مقوله به قانون تبدیل شده همگان باید با آن ملتزم باشند.
رئیس قوه قضاییه گفت: قانونی که وضع شده باید ابلاغ شود و پس از ابلاغ شدن هم باید اجرایی شود ولی وحی منزل نیست اگر کم و کاستی دارد نمایندگان آن را اصلاح کنند و اگر جایی تفسیر و ابهام دارد مجلس تفسیر کند.
رئیس دستگاه قضا افزود: ترک فعل به صورت مطلق، جرم نیست، اما چنانچه یک ترک فعل موجب تضیع حق به صورت مستقیم و بدون واسطه شود میتواند در زمره جرم تلقی شود در در موارد دیگر ممکن است آن ترک فعل در زمره تخلفات باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: گفت: تمام گزارشاتی که از کمیسیون اصل ۹۰ و صحن علنی مجلس واصل میشود به دقت در قوه قضاییه مورد بررسی قرار میگیرند. البته ممکن است برخی از گزارشات کمیسیون اصل ۹۰ که مبتنی بر شکایات مردمی است، پس از رسیدگی و بررسی در مراجع قضایی منتهی به اثبات اتهام نشود. همچنین برخی از گزارشات واصله در این خصوص مستند قانونی نیز ندارند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در حوزه پروندههای کثیرالشاکی که یکی از دغدغههای مردم و نمایندگان آنها است، اهتمام قوه قضاییه در وهله نخست پیشگیری از شکلگیری چنین پروندههایی میباشد و چنانچه این پروندهها شکل گرفت هدف اصلی ما شناسایی اموال متهمین و استرداد وجوه مالباختگان است.
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه