به گزارش دیوار پرس، آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور روز پنجشنبه ۲۳ فروردین ماه در آیین انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری طرحهای پساب کشور و بهره برداری از پروژههای آب و فاضلاب تهران گفت: مساله آب و مدیریت آب برای زندگی مردم بسیار مهم است به ویژه با توجه شرایط اقلیمی که با آن مواجه هستیم و کمبود نزولات آسمانی و توسعه صنایع در شهرها، تامین آب شرب، تامین آب کشاورزی و آب صنایع بسیار اهمیت دارد. از طرفی منابع آبی کشور بسیار محدود است و برای این موضوع میطلبد که آب شرب، کشاورزی و صنعت را تامین کند.
رئیس جمهور افزود: از ابتدای دولت طرحهای مختلفی در حال اجرا است و این طرحها به مدیریت آب کمک خواهد کرد از وزیر نیرو و مسوولان این وزارتخانه قدردانی میکنم که همه اقدامات لازم در جهت مدیریت آب انجام دادند.
آیت الله رییسی یادآور شد: آنچه که تاکنون انجام شده و آنچه که در تامین آب روستایی و صنعتی در حال انجام است، این نوید را میدهد که اهداف محقق خواهد شد. البته تاکنون به پنج هزار روستا آب رسانی شده و باقی آن در دست اقدام است که این موضوع کار آسانی نیست.
وی موضوع تامین آب کشاورزی را پراهمیت عنوان کرد و گفت: مصرف آب کشاورزی باید به نحوی مدیریت شود که کمترین میزان آب رسانی و بیشترین محصول را داشته باشیم. برای این هدف باید آب رسانی غرقابی را به آب رسانی علمی زیرسطحی تبدیل کنیم تا مصرف آب کاهش یافته و محصول و بهرهبرداری به ۳ تا ۴ برابر افزایش داده شود. هر چند که این کار آغاز شده و در برخی از نقاط در حال انجام است.
رئیسجمهور با اشاره به برخی از صنایع از جمله پتروشیمی که از پساب استفاده میکنند، یادآور شد: در یکی از استانها مشخص شد که صنعت پتروشیمی به جای استفاده از پسآب با حفر ۱۷ حلقه چاه، از آب شرب استان استفاده میکند. در حالی که امکان استفاده از پساب برای مصرف صنعت پتروشیمی وجود دارد و این کار انجام شده که نشانه استفاده درست از منابع آبی است.
آیت الله رییسی با بیان اینکه اجرای انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری طرحهای پساب کشور و بهره برداری از پروژههای آب و فاضلاب تهران به میزان ۱۷ هزار میلیارد تومان کار بزرگی است که امروز بهرهبردای آن آغاز شد، عنوان کرد: این پروژه با کار و تلاش شبانه روزی مهندسان و متخصصان و عزیزان در وزارت نیرو و پیمانکاران این پروژه انجام شد که از همه آنها قدردانی میکنم. همچنین امروز قراردادی به ارزش ۱۹ هزارمیلیارد تومان امضاء شد تا برای همه نقاط کشور این پروژه اجرایی شود.
رییس جمهور ادامه داد: پروژه ۱۹ هزار میلیارد تومانی در استانهایی نظیر سیستان بلوچستان، آذربایجان شرقی، اصفهان، قم و دیگر استانهای کشور اجرایی خواهد شد که کار ارزشمندی است. البته حداکثر اجرای این پروژه یک سال تا یک سال و نیم است ولی بهره برداری آن ۲۰ سال است.
وی با بیان اینکه تبدیل پساب برای صنایع و کشاورزی بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز این موضوع در وزارت نیرو با قوت انجام میشود. تلاش وزارت نیرو طبق برنامه این بود که ۷۰۰ میلیون متر مکعب آبرسانی انجام دهد ولی امروز بیش از یک میلیارد متر مکعب آبرسانی انجام شده که با کار جهادی وزارت نیرو، بسیار جلوتر از برنامه است.
آیت الله رییسی با قدردانی از مراکز پایش که در تهران و سایر استانهای کشور موضوع آب و فاضلاب را رصد میکنند، گفت: موضوع تامین آب پایدار به دور از تنش آبی برای تهران در کنار مدیریت فاضلاب باید در تهران به بهترین شکلی انجام شود که هر دو مسئله در دستور کار است.
وی با بیان اینکه باید شکرگذار نعمتهای خداوند برای نزولات آسمانی باشیم، یادآور شد: پیش از برای بارندگی کم، هم ما و هم کشاورزان، صنعتگران و مسوولان نگران بودیم ولی خوشبختانه با بارشهایی که در پایان سال گذشته و اوایل سال جاری انجام شد، این نگرانیها رفع شد.
آیت الله رییسی اضافه کرد: به رغم اینکه برخی از مناطق مانند دریاچه ارومیه از بارشهای لازم برخوردار شدند ولی در برخی از مناطق کشور همچنان نگرانی برای آب شرب و کشاورزی وجود دارد. یکی از جلوههای شکر نعمت این است که آن را از جانب خداوند بدانیم و هم اینکه در جایی این نزولات و منابع آبی را مورد استفاده قرار دهیم که مورد رضای پروردگار است و از اسراف جلوگیری کنیم.
رئیس جمهور با قدردانی از وزارت نیرو برای پیشرفت کار در طرحهای آبی کشور از ۹ درصد به ۴۵ درصد در یک سال گذشته، اظهار داشت: صمیمانه از همت همه دست اندرکاران، متخصصان و کارگران قدردانی دارم که پیشرفت کار بالایی برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنایع کشور انجام دادهاید.
وی با بیان اینکه توسعه شبکه فاضلاب نباید مختص به یک دولت، یک منطقه یا یک شهر باشد، گفت: تامین آب و توسعه شبکه فاضلاب باید در همه نقاط کشور دیده شود. حتی پیش از این اینکه شهرها توسعه داده شود، باید موضوع شبکه فاضلاب در شهرکهای مسکونی، شهرکهای صنعتی و بخشهای کشاورزی دیده و توجه شود. در مسکن مهر هم باید موضوع شبکه آب و فاضلاب مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه زمانی که دولت مسکن مهر را آغاز کرد، ۲۴۰ هزار تعهد مسکن را به عهده داشت، تصریح کرد: این تعهد حتی اگر از گذشته هم باشد، دولت خود را به انجام آن در قبال مردم متعهد میداند. از ۲۴۰ هزار مسکن مهر نیمی از آن تحویل مردم شد و برای باقی آن کار با سرعت در حال انجام است.
رییس جمهور توجه به زیرساختهای شهری را مطالبه جدی مردم نامید و خاطرنشان کرد: توسعه زیرساختهای شهری از مطالبات جدی است و اینکه در برخی از شهرکهایی که در سالهای گذشته ساخته شده ولی به شبکه آب و فاضلاب آن توجه نشده، برای مردم، مسوولان و مهندسان ایجاد زحمت می کند. البته برای توسعه پدیدههای نو مانند فیبر نوری که به تازگی وارد زندگی مردم شده است نمیتوان از قبل زیر ساخت تعریف کرد و نسبت به انجام آن اقدامات لازم اجرایی میشود.