درباره موضوعات مورد اختلاف، مواضع دوطرف به یکدیگر نزدیکتر شده

به گزارش جمهور آنلاین، بعدازظهر روز ۲۱ اردیبهشت ماه چهارمین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در شهر مسقط برگزار شد و همانند ادوار گذشته سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان و استیو ویتکاف، نماینده رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه بهعنوان مذاکرهکنندگان اصلی در این دور حضور داشتند.
ترکیب هیئت جمهوری اسلامی ایران همانند ادوار گذشته بر اساس موضوعات در دستورکار مذاکرات شامل کارشناسان فنی حوزههای حقوقی، هستهای و اقتصادی و بهریاست دکتر عراقچی بود.
پیشتر قرار بود دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در ۳ می (۱۳ اردیبهشت ماه) برگزار شود که طبق گفته طرفهای مذاکره و همچنین کشور عمان بهعنوان واسط، این دور از گفتگوها بهدلایل فنی و لجستیکی به تعویق افتاد.
سید عباس عراقچی پس از چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در خصوص نتایج این دور از گفتوگوها اظهار کرد: دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم با امریکا جدی تر ، صریح تر با ورود به جزئیات بود، در کل این مذاکرات رو به جلو بود .
وزیر امور خارجه از توافق ایران و آمریکا برای انجام دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم خبر داد.
آقای عراقچی پس از دور چهارم مذاکرات در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : این دور از مذاکرات در مقایسه با سه دور گذشته، جدی تر و صریح تر بود و ما مقدار زیادی از فضاهای کلی، فاصله گرفتیم و وارد موارد جزئی تر شدیم.
رئیس دستگاه سیاست خارجی افزود: طبعا مذاکره در این شرایط، دشوارتر هم می شود اما باوجود دشواری و صراحت در این دوره از مذاکرات، بحث های بسیار مفیدی هم انجام شد و می توانم بگویم دوطرف، درک بهتری از مواضع یکدیگر یافتند.
وی گفت: در این دور از مذاکرات، درباره موضوع های اختلافی اصلی، بیشتر بحث شد و مواضع دوطرف، مقداری نزدیک تر شده و در نهایت می توان ، مذاکرات را رو به جلو ارزیابی کرد.
آقای عراقچی از تصمیم دو طرف برای ادامه مذاکرات غیرمستقیم خبر داد و افزود: دو طرف، برای مرحله بعدی مذاکرات، توافق کردند اما تعیین روز و محل برگزاری آن به عهده عمان گذاشته شد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: متاسفانه مواضع ضد و نقیضی از طرفهای آمریکایی به خصوص در عرصه رسانهای و عرصه عمومی میشنویم که این اصلا کمکی به به حال مذاکره نمیکند. امروز یکی از موضوعات مورد بحث ما هم همین بود که این روش به هر حال به نفع مذاکره نیست و باید اصلاح شود همان طور که جمهوری اسلامی ایران روی مواضع خودش ثابت قدم است همان طوری که در بیان مواضع خودش دقت لازم را دارد و مواضع متفاوت و ضد و نقیضی را ابراز نمیکند همین انتظار را از طرف امریکایی هم میرود. همچنین دو رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که دور چهارم گفت و گوهای غیرمستقیم با ایران، در عمان دلگرم کننده بود.
همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس و تارنمای اکسیوس روز یکشنبه به وقت محلی پس از پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا در عمان به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش را بیان نکرده است، گفت: توافق برای پیشبرد گفتوگوها از طریق عناصر فنی حاصل شده است.
آکسیوس و آسوشیتدپرس به نقل از این مقام آمریکایی افزودند:«ما از نتیجه امروز مذاکرات، دلگرم شدهایم و مشتاقانه منتظر نشست بعدی هستیم که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.»
به گفته این مقام آمریکایی، این دور از مذاکرات حدود سه ساعت در مسقط، پایتخت عمان، که میانجی مذاکرات است، بطول کشید.
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۱ می ۲۰۲۵) در شهر مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه ایکس با اعلام پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا گفت: مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راههایی معقول و واقعبینانه برای حل مسائل مورد اختلاف.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: زمان و مکان دور بعدی گفتگوها توسط هماهنگکننده عمانی اعلام خواهد شد.
چهارمین دور از مذاکرات در حالی برگزار شد که مطالبه اصلی ایران که تاکنون بارها از سوی وزیر امور خارجه ایران و سخنگوی این وزارتخانه شنیده شده، رفع موثر تحریمها و توقف هر اقدامی است که موجب محدودیت و تحریم بر اقتصاد ایران بشود و انتفاع اقتصادی ایران را متاثر سازد. در حوزه هسته ای نیز حفظ توانمندیهای هسته ای ایران و چرخه غنیسازی، برای ایران یک اصل غیرقابل مذاکره است.
ترکیب هیات جمهوری اسلامی ایران همانند ادوار گذشته بر اساس موضوعات در دستور کار مذاکرات شامل کارشناسان فنی حوزههای حقوقی، هستهای و اقتصادی است. وزیر خارجه ایران پیش از عزیمت به عمان تاکید کرد که «تیم کارشناسی ایران از قبل در مسقط مستقر شده تا در صورت لزوم از آنها بهرهبرداری شود. طرف مقابل نیز هر تیمی را که صلاح بدانند، حتماً همراه خواهند داشت.»
نوشته درباره موضوعات مورد اختلاف، مواضع دوطرف به یکدیگر نزدیکتر شده اولین بار در جمهورآنلاین. پدیدار شد.