ایجاد ۱۳۰ مرکز تخصصی پیشرفته مهارتی در دستور کار سازمان آموزش فنیوحرفهای
به گزارش جمهور آنلاین، مدتی قبل «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راهاندازی اولین مرکز آموزشمهارتهای پیشرفته فنیوحرفهای در عسلویه با سرمایهگذاری هزار میلیارد ریالی خبر داد.
این مرکز در راستای رویکرد جدید آموزشهای فنیوحرفهای، در جهت توسعه منطقهای، بهبود زیرساختهای آموزشی، بسط عدالت آموزشی و بر پایه مهارتهای تقاضامحور است.
میدری تاکید کرد: توسعه این گونه مراکز با سرمایهگذاری صنایع مختلف در استانهای متعددی نظیر فارس، خراسان، خوزستان، کرمان، البرز، ایلام و تهران درحال پیگیری است و به مرور شاهد افتتاح و شروع به کار این مراکز خواهیم بود.
«غلامحسین محمدی» معاون وزیر تعاون در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره اینکه مراکز تخصصی آموزش فنیوحرفه ای، چگونه مرکزی است، گفت: مراکز تخصصی، مراکزی هستند که با استفاده از ظرفیتهای بومی (استانی)، منطقهای (چندین استان همجوار) و حتی ملی (کشوری) و جلب مشارکت و همکاری شرکای اجتماعی و آموزشی احداث میشود.
وی افزود: این مراکز از حضور متقاضیان نیروی کار ماهر و سفارشدهندگان مهارت آموزی و به طورکلی، نقش آفرینان حوزه آموزش مهارتی و تاثیرگذاران زیست بوم مهارت آموزی و اشتغال بهره میبرد و رویکرد آنها مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی در یک یا چند شغل از گروههای شغلی همگن با هماهنگی حداکثری با عناصر شکل دهنده به زیست بوم، بصورت مستقل یا شبکهای است.
محمدی افزود: راهبری جامع نگر و مدیریت اشتراکی، توسعه منابع (انسانی و مالی) و پشتیبانی، نیازسنجی و تقاضا سنجی مبتنی بر مطالعه، امکان سنجی و سازماندهی الزامات اجرایی، برنامهریزی واقع بینانه، مشاوره و اجرای آموزش های فنی و حرفهای، سنجش مهارت، صلاحیت شغلی، صدورمجوز، نظارت و تضمین کیفیت خدمات از رویکردهای این مراکز است.
وی توضیح داد: این مراکز مشتمل بر مراکز آموزش فنی و حرفه ای پیشرفته، قطبهای مهارتی در وسعت فعالیت حداقل چند استان همجوار و بهصورت منطقهای یا ملی با تاکید بر مهارتهای بومی، تاریخی و فرهنگی منطقه است که از میان آنها میتوان به قطب مهارتی کشاورزی زعفران در استان خراسان جنوبی، یا پسته در استانهای کرمان و سمنان(مزیت اقلیمی، اجتماعی)، قطب مهارتی صنایع دریا پایه در استان های دارای ساحل (مزیت اقلیمی، تاریخی و اجتماعی) و قطب مهارتی خدمات منسوجات و البسه محلی در استان سیستان و بلوچستان (مزیت فرهنگی، تاریخی و اجتماعی) اشاره کرد.
معاون وزیر تعاون تصریح کرد: بخش دیگر مربوط به مراکز تخصصی توسعه مهارتهای همگون برای توسعه مشاغل زیر مجموعه یک یا چند حرفه متجانس در تمام کشور مانند مرکز تخصصی توسعه مهارتهای همگون در صنعت مکانیک اتصالات(جوش)، یا برق و الکترونیک و مرکز تخصصی توسعه مهارتهای خدمات هتلداری و گردشگری است.
وی درباره اینکه آیا در گذشته نیز این مراکز تخصصی وجود داشته است، افزود: ایجاد مراکز تخصصی در ادوار گذشته در دستور کار سازمان بوده است و در بسیاری از استانها می توان مثالهایی برای آنها داشت اما در حال حاضر انواع آن در حال بازتعریف و ضوابط ایجادشان در حال بازنگری و نهایتاً به لحاظ کمی و کیفی مقرر است با استفاده از همکاری شرکاء مهارت آموزی به ویژه بنگاههای بزرگ و متوسط اقتصادی مانند صنایع و اتحادیها توسعه پیدا کنند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای درباره ضرورت راهاندازی مراکز تخصصی مهارت آموزی افزود: در نظام صلاحیت حرفه ای، تعدادی از شایستگیها (بطور متوسط ۸ مورد) تشکیل دهنده یک شغل و تعدادی از مشاغل (بطور متوسط ۵ یا ۶ مورد) تشکیلدهنده یک حرفه هستند.
محمدی ادامه داد: در مراکز معمولی برای ارائه مهارتهای هم خانواده و همگون مشاغل مرتبط با شاخه های زیر مجموعه یک حرفه و شایستگیهای آنها، با چالشهای متعددی به لحاظ امکانات، تجهیزات و مربیان مواجهند و این موضوع موجب شده است که گسترده شدن زیرساخت و سرمایه، عمق دست یابی متقاضیان به مهارت آموزی، زیاد نباشد و بیشتر مهارتهای پایه در اختیار کارآموزان و سایر گروه های هدف قرار گیرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برای توسعه مهارتها در سطوح بالاتر صلاحیت نیاز به تمرکز امکانات و ظرفیت ها در مراکز تخصصی با هدف ایجاد فرصت آموزشهای برتر به جامعه است.
محمدی درباره فرایند راهاندازی این مراکز گفت: ضوابط و دستورالعمل ایجاد مراکز تخصصی در حال بازنگری و به روزرسانی است؛ ادارات کل استانها با نگاه به این ضوابط یادشده، زیرساختها و امکانات درون سازمانی و نیز ظرفیتهای تعاملی با شرکاء برون سازمانی، امکانسنجی لازم را خواهند داشت. طرحهای ایجادی ابتدا در سطح استان و سپس در شکلهای بزرگتر به بهرهبرداری خواهند رسید.
معاون وزیر تعاون درباره مرکز عسلویه که به تازگی راهاندازی شده است، گفت: منطقه عسلویه در محدوده فعالیت مرکز دو منظوره کنگان در استان بوشهر قرار دارد که طرح ایجاد مرکز تخصصی برای توسعه مهارتهای حوزه تاسیسات صنعتی با استفاده از مشارکت شرکتهای پتروشیمی و آب شیرین کن واقع در عسلویه را پیشنهاد داده است.
محمدی تصریح کرد: در مجموع ایجاد ۱۳۰ مرکز تخصصی پیشرفته، قطب مهارتی و مرکز تخصصی توسعه مهارتهای همگون در دستور کار فعلی سازمان است.
نوشته ایجاد ۱۳۰ مرکز تخصصی پیشرفته مهارتی در دستور کار سازمان آموزش فنیوحرفهای اولین بار در جمهورآنلاین. پدیدار شد.