تاکید بر جلوگیری از برچسبزنی به نخبگان
به گزارش جمهور آنلاین، «محمدرضا عارف» صبح امروز شنبه هشتم دیماه ۱۴۰۳ در نشستی با جامعهشناسان، اساتید و اعضای هیات علمی برجسته و متخصصان علوم اجتماعی تصریح کرد: راهحلها و راهکارهای حل مسائل کشور از سوی نخبگان اجتماعی و اقتصادی نباید صرفاً آکادمیک و دانشگاهی بلکه با رویکرد اقدامات و نگاه میدانی انجام شود.
وی با اشاره به شرایط کشور در اوایل دهه ۸۰ و شکاف نسلی در کشور و همچنین ضعف عملکرد برخی از نخبگان سیاسی در حوادث دهه ۸۰ و ۹۰ شمسی تاکید کرد: برخی از نخبگان باید در آن زمان به میدان میآمدند و مسئولیت میپذیرفتند و ضعف عملکرد در ناکامیهای سیاسی به خوبی تحلیل نشد و تنها برخی از توجیهات برای رفتارهای سیاسی ارائه شد.
نخبگان سیاسی سهم خود را در برخی از ناکامیها پذیرا باشند
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه برخی از نخبگان در ذات خود ترک نکردن کشور و عشق به وطن برای انجام وظیفه و کمک به بهبود وضعیت کشور و به ویژه حل مسائل با وجود سختیها و ناملایمتیها دارند،افزود: باید عملکرد و موضعگیریهای دهههای گذشته به خوبی تحلیل شود و نخبگان سیاسی سهم خود را در برخی از ناکامیها پذیرا باشند و به جای فرصتسوزیهای سرمایه اجتماعی در سالهای قبل، از دست رفتن برخی فرصتهای ریشهیابی شود.
عارف با اشاره به اینکه اجرای برخی از تصمیمات و مصوبات به دلیل عملکرد نامناسب تبدیل به یک بحران در برخی از برهههای زمانی در کشور شده است، افزود: چنین شیوههای نادرست اجرا در خاطره جمعی و تاریخی جامعه باقی میماند و به شکاف عمیق نسلی بین دولت و نسلهای آتی منجر میشود.
وی بر ضرورت و اهمیت جلوگیری از برخی از برخوردهای قهری و برچسبزدن به دلسوزان و نخبگان کشور تاکید کرد.
معاون اول رئیسجمهور وعدههای انتخاباتی دکتر پزشکیان و طرح شعار وفاق ملی را فرصتی مناسبتر از گذشته در اختیار حاکمیت و بدنه نخبگانی جامعه توصیف و تصریح کرد: فیلترینگ شبکههای مجازی که شاید اهمیت چندانی نداشت اما تبدیل به یک خط قرمز در کشور شد که البته دولت و رئیس دولت با بهرهگیری از شرایط وفاق ملی در کشور به دنبال حذف فیلترینگ بود و اقدام اخیر با همین رویکرد و با همکاری سه قوه انجام شد.
به جای راهکارها و درمان مقطعی به دنبال درمان ریشهای اقتصاد کشور هستیم
عارف «ماندگاری اقدامات و دستاوردها» را راهبرد دولت چهاردهم عنوان و تاکید کرد: به جای راهکارهای مقطعی و «مُسکن پروری» به دنبال درمان ریشهای هستیم و با توجه به «سرمایه اجتماعی رئیسجمهور» و طرح گفتمان وفاق ملی یک فرصت تاریخی در اختیار کابینه و دولت چهاردهم قرار گرفته است که باید از این فرصت طلایی برای اصلاح برخی روندهای غلط گذشته و نیل به توسعه پایدار اقتصادی بهره گرفت.
وی با اشاره به اقتدار دولت در عملیاتی کردن تصمیمات و برنامهها افزود: کاملاً به این مهم معتقد هستیم و به همین دلیل به میدان حوزه اجرایی وارد شدیم تا کشور در ریل مناسب قرار گیرد و باور داریم کشور ظرفیت حل مسائل را به راحتی دارد که در این راستا به اجماع نخبگانی و همکاری همه بخشها نیاز است و جامعهشناسان باید برای کاهش شکاف نسلی و برگرداندن امید به جامعه و فراهم کردن شرایط بازگشت دانشجویان و نخبگان به داخل کشور به دولت راهکارهای عملیاتی دهند.
اقدامات و دستاوردهای دولت برای مردم تبیین شود
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی ۵۰ درصدی شرکتکنندگان در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین افزایش مشارکت انتخاباتی در انتخابات آتی شوراهای شهر و روستا تاکید کرد: باید اقدامات و دستاوردهای دولت به خوبی برای مردم تبیین شود.
عارف از نخبگان اجتماعی خواست تا علاوه بر حفظ و مشخص کردن ساز و کار مناسب ارتباط دولت با بدنه نخبگانی کشور، راهحلهای مقابله با مشکلات، ارتقاء و بهبود سرمایه اجتماعی نظام را با درنظر گرفتن اولویتها ارائه دهند تا مطالبات به حق و ادا نشده مردم ادا شود.
وی با اشاره به ضرورت جذب و نیاز ۱۵۰ میلیارد دلاری سرمایه، سرمایهگذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور برای تحقق رشد هشت درصدی، اشتغال پایدار، کاهش خط فقر و تک نرخی کردن تورم گفت: یکی از راهبردهای اقتصادی دولت برای توسعه اقتصادی بازگشت و جذب سرمایهگذاران ایرانی، خارج از کشور است و مطمئن هستیم با حس وطنپرستی ایرانیان و با تعامل مناسب و درست و همچنین تضمین و تصویب قوانین در این حوزه میتوان به راحتی شاهد ورود سرمایههای ایرانیان خارج از کشور باشیم.
سیاست دولت تک نرخی کردن ارز در کشور است
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به دغدغههای حاضران در جلسه در خصوص برخی افزایش قیمتها از جمله نرخ ارز در ماههای گذشته تاکید کرد: راهبرد دولت تک نرخی کردن ارز در کشور و رسیدن نرخ ارز نیمایی به ارز تجاری و صادراتی با شیب ملایم است که در نهایت به یک نرخ ثابت خواهیم رسید تا محدودیتی در ارائه و عرضه ارز نداشته باشیم و از فساد و برخی سود جوییهای به وجود آمده حاصل از شکاف ارز نیمایی و صادراتی در سالهای گذشته جلوگیری شود.
همچنین در این جلسه گزارشی از بررسی وضعیت اعتماد عمومی و مادی در کشور از جمله روند تغییرات اعتماد عمومی در ایران، میزان اعتماد به سیاستمداران، روند تغییرات میزان اعتماد به دولت و وضعیت سیاسی کشور در پنج سال گذشته و آینده ارائه شد.
در ادامه اساتید برجسته و نخبگان علوم اجتماعی و جامعهشناسی به بررسی راهکارهای ارتقای سرمایه اجتماعی کشور شامل مدیریت فضای رسانهای، بازگشت اساتید به دانشگاه، بهرهگیری از سرمایههای ملی و سیاسی اعتمادساز، لزوم تبیین گفتمان وفاق ملی بین آحاد جامعه، حمایت از سازمانهای مردم نهاد، ایجاد یک مرجعیت رسانهای برای مقابله با جنگ روانی رسانههای معاند، بهبود کیفیت آموزشی و اجرای عدالت آموزشی مدنظر رئیسجمهور ارائه کردند.
نوشته تاکید بر جلوگیری از برچسبزنی به نخبگان اولین بار در جمهورآنلاین. پدیدار شد.