اقتصادی

ایجاد منطقه آزاد مشترک با ترکیه در دولت چهاردهم عملیاتی می شود

به گزارش جمهور آنلاین، غلام عباس ارباب خالص در مراسم امضای تفاهم‌نامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو با منطقه آزاد اقتصادی قزاقستان، همچنین امضای تفاهم نامه همکاری با اتاق تجارت و صنایع افغانستان  با اشاره به اینکه مناطق آزاد یکی از بخش‌های اصلی توسعه اقتصاد کشورها علی‌الخصوص حوزه آسیای مرکزی خواهند بود، اظهار داشت: نقش مناطق آزاد در ارتباط کریدورهای ارتباطی این منطقه بسیار مهم بوده و این کشورها می‌توانند ارتباط مهم و سودمندی را صورت دهند.

وی افزود: آن چه که ارتباطات ما با کشورهای آسیای مرکزی را در چارچوب اکو و همکاری‌های دو جانبه تقویت کرده، همکاری های تجاری بخصوص بخش ترانزیت و سرمایه‌گذاری مشترک است.

وی با اشاره به تلاش دولت چهاردهم برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای همسایه ادامه داد: این رویکردی است که در نگاه کارشناسان رونق تولید، رشد صادرات، جذب سرمایه و اشتغالزایی را به همراه دارد اما در این میان اولویت تاسیس منطقه آزاد مشترک  بین ماکو و ترکیه می باشد.

ارباب خالص با اشاره به صحبت‌های عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با دبیر کل اکو، به ظرفیت‌های موجود منطقه ماکو اشاره کرد و افزود: در این دیدار به ظرفیت های این منطقه اشاره و بر ادامه تلاش در حوزه ارتباطات بین المللی تاکید شد.

وی در ادامه یادآور شد: قرار بر این است مناطق آزاد تجاری ایران، قزاقستان و ترکمنستان را در شمال و شمال شرق ایران راه اندازی کنیم تا دسترسی کشورمان با غرب از این طریق تسهیل گردد.

سفیر پیشین ایران در ترکمنستان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران حلقه ترانزیتی بین قفقاز و آسیای مرکزی خواهد بود.

ارباب خالص، ادامه داد: از ایجاد طرح مشترک بین اتحادیه کشورهای منطقه‌ای حمایت کرده و تلاش می‌کنیم تا ارتباطات خود را در این حوزه بهبود ببخشیم و کشورهای افغانستان و پاکستان در شرق کشور ایران نیز می توانند به این اتحادیه وارد شوند.

در ادامه، حسین گروسی مدیرعامل، منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو با اشاره به اینکه در صدد ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی فرامرزی و مشترک با ترکیه هستیم گفت: ایجاد مرکز مبادلات مرزی مشترک (بازارچه مرزی ساری سو) و شهرک صنعتی مشترک با ترکیه را به جد پیگیری می کنیم.

این مسئول با بیان اینکه برقراری ارتباطات بیشتر با کشورهای عضو اکوهستیم، گفت: ۶۰ درصد از ظرفیت دانشگاه‌ها مختص به بانوان است و بیش از ۵۰ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها را نیز بانوان تشکیل داده‌اند.

وی افزود: در بخش فرهنگی نیز بانوان سهم ۶۰ درصدی را دارند و علی‌رغم ظرفیت‌های بسیار زیاد در این حوزه، علاقه مندان بسیاری وجود دارند که در حوزه‌های کارآفرینی، صنعت و تجارت همکاری‌های اقتصادی داشته باشند.

وی اظهار داشت: قطعا در اجلاس بعدی خود، یکی از موضوعات مطروحه ما علاقه‌مندی بانوان تاجر به برقراری ارتباط با کشورهای عضو اکو خواهد بود که فرصت خوبی را برای بانوان به وجود خواهد آورد.

گروسی با تاکید بر اینکه رویکرد ما در منطقه آزاد ماکو، رویکردی جهانی است، تصریح کرد: یکی از دستاوردهای منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو عضویت در اتحادیه جهانی کشورهای دارای مناطق آزاد بوده که بعد از مدت ها محقق شده است.

مدیرعامل، منطقه آزاد تجاری-صنعتی ماکو خاطرنشان کرد: آمادگی خود را برای همکاری با فعالان و علاقه مندان به مشارکت در حوزه‌های مذکور اعلام می‌داریم و جمهوری اسلامی ایران نیز آماده همکاری با تمام نقاط جهان علی الخصوص همسایگان خود در زمینه های اقتصادی خواهد بود.

در ادامه نیز بهناز سلجوقی، ریاست اتاق تجارت و صنایع زنان غرب افغانستان با استقبال از امضای تفاهم‌نامه با منطقه آزاد ماکو، عنوان کرد: امیدواریم این تفاهم‌نامه باعث شروع کارهای مشترک بیشتر شده و بتوانیم با ایجاد نمایشگاه‌های مشترک حضور قدرتمند زنان افغانستان را شاهد باشیم.

وی با اشاره به اینکه قطعا امضای این تفاهم نامه باعث حضور بیشتر تجار بانوی افغانستانی در ایران خواهد شد، اظهار داشت: بعد از پایان سفر خود در ایران، مشاوره‌های موثری در خصوص حضور بانوان افغانستانی در ایران به آن‌ها خواهد داد.

نوشته ایجاد منطقه آزاد مشترک با ترکیه در دولت چهاردهم عملیاتی می شود اولین بار در جمهورآنلاین. پدیدار شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا