اقتصادیویژه

تعداد شرکت‌های تحت کنترل دولت اعلام شد

به گزارش دیوار پرس، احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در بیستمین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۲ با اصحاب رسانه گفت: در شاخص‌های بخش واقعی اقتصاد ایران، رشد اقتصادی در ۹ ماه از ابتدای سال به ۵.۱ درصد با نفت و ۲.۵ درصد بدون نفت رسیده است. رشد بخش نفت ۲۱.۸ درصد که در پاییز سال گذشته ۱۰ درصد رشد را تجربه کرده بود. افزایش فروش نفت و محصولات نفتی نشانگر شکستن دیوار تحریم هاست.

وی افزود: در زیر مجموعه‌های غیرنفتی، صنعت ۱.۳ درصد، ساختمان ۰.۴ درصد، خدمات ۴.۶ درصد رشد را در پاییز امسال تجربه کرده اند. اما در بخش کشاورزی همچنان شاهد نرخ رشد منفی هستیم که در پاییز امسال رشد منفی ۱ درصد را تجربه کرده است.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران روند رو به رشد و پایدار سرمایه گذاری ادامه داشته و در پاییز امسال تشکیل سرمایه ثابت به ۳.۴ درصد رسیده است و در بخش ماشین آلات هم بیش از ۶ درصد رشد سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات هستیم.

آقای خاندوزی با اشاره به نرخ تورم بهمن امسال گفت: تورم نقطه به نقطه کشور در پایان بهمن با ۲.۷ واحد درصد کاهش به ۳۵.۸ درصد و تورم نقطه به نقطه بهمن امسال نسبت به فروردین امسال با نزدیک ۲ درصد کاهش رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت تورم اصلا قابل قبول دولت نیست و ما پیگیر تمام سیاست‌های کاهش تورم هستیم، افزود: پایان بهمن امسال درآمدهای یک هزار و ۵۷۰ هزار میلیارد تومان محقق شده که ۸۲ درصد از درآمد قانون بودجه محقق شده استT یک هزار و ۵۸۰ هزار میلیارد تومان مصارف صورت گرفته است که آمار‌ها نشان می دهد نسبت به سال قبل ۷۹ درصد پرداخت بیشتری به طرح‌های عمرانی داشتیم.

آقای خاندوزی در پاسخ به خبرگزاری صدا و سیما گفت: دولت با تهیه درختواره شرکت‌های تحت کنترل دولت به تفکیکی از وزارتخانه‌ها رسید که از میان ۱۹۴۰ شرکت تحت کنترل دولت، ۳۴۰ شرکت دولتی با سهام بیش از ۵۰ درصد و مابقی زیر پنجاه درصد سهامدار آن دولت است. از میان شرکت‌های تحت کنترل دولت،۲۴۳ شرکت زیر مجموعه وزارت نفت، ۱۷۵ شرکت وزارت نیرو، ۲۸۴ شرکت وزارت صمت، ۲۱ شرکت وزارت راه و شهرسازی، ۱۵ شرکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۵۹ شرکت وزارت آموزش و پرورش، ۱۹ شرکت وزارت جهاد کشاورزی، ۱۶۷ شرکت وزارت دفاع، ۳۵۷ شرکت وزارت تعاون، ۱۷ شرکت وزارت ارشاد، ۵۸ شرکت وزارت میراث فرهنگی، ۶۲ شرکت وزارت ورزش و جوانان، ۱۴ شرکت ورازت اقتصاد، ۴۲۶ شرکت بانک‌های دولتی و ۲۸ شرکت متعلق به سازمان‌های مناطق آزاد است که صورت‌های مالی تمام این شرکت‌ها را تا پایان اسفند امسال منتشر خواهیم کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به قیمت اقلام اساسی در ماه رمضان افزود: دولت با طرح های مختلفی از جمله طرح فجرانه که مشمول ۱۴ میلیون خانوار بود به کمک اقشار مختلف جامعه آمد، طرح یثنا که مشمول مادران دارای فرزند زیر ۲ سال بوده هم از جمله این موارد بوده است. همچنین در تامین اقلام شب عید نیز طرح های عرضه مرغ و گوشت و اقلام پروتئینی بزودی اعلام خواهد شد.

وی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا اسفند ۱۴۰۲، ۱۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب و معتبر اتفاق افتاده است که بیشترین سهم این سرمایه گذاری با ۳۹۹ طرح به ارزش ۳.۸ میلیارد دلار به بخش صنعت و ۵ طرح به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار در بخش نفت مربوط است.

مذاکرات را با قوت اقتصادی ادامه می دهیم نه با ضعف

سخنگوی اقتصادی دولت همچنین با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد ایران افزود: تمام تلاش دولت ایران این است که رفت و آمد روسای جمهور دیگر کشورها را در اقتصاد ایران به حداقل برساند. ایده اساسی دولت جایابی اقتصاد ایران در نظم نوین جهانی است تا اثرات این تکانه ها را کاهش دهد. شرط توفیق در مذاکرات خارجی آغاز مذاکره در شرایط اقتصاد قوی است چرا که در شرایط ضعف و استیصال نمی توانیم جلوی طمع آن ها را بگیریم.

وی گفت: مصوبه دولت برای چند سال پیش رو خود را مکلف به رعایت مصوبه خوراک پتروشیمی ها کرده است تا اقتصاد را برای فعالان اقتصادی پیش بینی پذیرتر کند.

آقای خاندوزی از واریز دومین مرحله سود سهام عدالت تا پایان امسال خبر داد.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دولت در واگذاری سهام خود در خودروسازی ها هیچ شکی ندارد ولی مهم ترین قسمت اصلاح مدیریت این دو بنگاه است. دولت بنا دارد از ظرفیت جدی بخش خصوصی برای مدیریت این بنگاه ها استفاده کند.

آقای خاندوزی افزود: به عنوان وزیر اقتصاد این درخواست را دارم که در راستای منفعت مردم انتظارات درست در فضای رسانه ای منتشر شود.مجموعه تحلیل ما این hست که شرایط متغیرها از جمله افزایش درآمدهای نفتی و تدابیر در خصوص مقابله با قاچاق، فراهم شود تا بانک مرکزی بتواند این شرایط را مدیریت شده جلو ببرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا