اجتماعی

حدود ۲۱۸ هزار دانش آموز تحت پوشش طرح شهید «آرمان۲» قرار می‌گیرند

به گزارش دیوار پرس، صبح امروز اجتماع مربیان و ائمه جماعت مساجد طرح شهید آرمان با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، حجت الاسلام شیرنژاد رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری، حجت الاسلام ملانوری معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه، پدر شهید آرمان علی وردی در مجتمع ایوان ری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام شیرنژاد رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به غزه، اظهار کرد: مردم غزه تمام هیبت و هیمنه چند صد ساله استکبار را با خون خود برملا کردند، چهره واقعی این رژیم را نشان دادند و باعث بیداری ملت‌ها شدند.

وی با اشاره طرح شهید آرمان گفت: یک حرکتی به واسطه یک جریان سخت افزاری در مساجد و در محلات به یاد شهید آرمان علی وردی در حال شکل گیری است. تعداد قابل توجهی از ائمه جماعت، دوستان بسیجی در مساجد و مسئولان در بدنه شهرداری در این طرح حاضر بودند و ما در مرکز فعالیت‌های دینی درحال کنترل طرح هستیم. جلسات برای چگونگی اجرای طرح شهید آرمان در مرحله دوم در مناطق ۲۲ گانه در حال برگزاری است و هماهنگی‌ها برای اجرای طرح «شهید آرمان ۲» انجام می‌شود. در طرح شهید آرمان یک، با جامعه ۱۰۰ هزار نفری از نوجوانان روبه رو بودیم و در ۳۸۰ مسجد در مجموعه محلات شهر تهران این طرح به اجرا شد. ۷۹ درصد محلات، یعنی ۲۸۲ محله در طرح آرمان یک شرکت کردند، این طرح نوجوانان‌محور بود و حمایت از کلیه تشکلات مردمی و جهادی در مسجد انجام شد. طرح شهید آرمان جایگزین هیچ یک از تشکلات مسجد نیست و این طرح به دنبال تقابل نبوده تنها بخش نوجوانان را طرح شهید آرمان حمایت می‌کند.

رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران با اشاره به اجرای طرح «شهید آرمان ۲»، گفت: در طرح «شهید آرمان ۲» با محوریت مربی می‌خواهیم نقش اجتماعی خود را در قبال نوجوانان و جوانان ایفا کنیم، درواقع طرح «شهید آرمان ۲» الحاق مسجد با نوجوانان است.

شیرنژاد با اشاره به جذب مربیان زن و مرد برای اجرای طرح شهید آرمان ۲ در مدارس ۲۲ گانه، تصریح کرد: در بخش برادران ۶۹۱ نفر مصاحبه شده و از این بین و ۵۷۹ نفر قبول شدند در این بین، ۲۳۲ نفر طلبه ۲۷۳ نفر دانشجو، هستند در مجموع درحال حاضر ۴۹۳ نفر در مدارس پسرانه آمادگی فعالیت دارند. در بخش خواهران نیز ۸۶۰ نفر مصاحبه شدند، ۷۳۹ نفر قبول و ۴۶۷ نفر دانشجو بوده و ۲۴۵ نفر طلبه هستند، در مجموع ۵۴۷ مربی خواهر آمادگی فعالیت در مدارس دخترانه دارند. در آرمان ۲ بناست بخشی از هدف چهارم مدیریت شهری تهران که تحول روحی شهر است، محقق شود. ۳۲۴ مدارس دخترانه، ۲۴۸ مدرسه پسرانه اعلام آمادگی کردند و حدود ۲۱۸ هزار دانش آموز تحت پوشش طرح قرار خواهد گرفت.

گستره فعالیت اجتماعی مسجد را وسعت می‌دهیم

شیرنژاد افزود: باید برنامه‌های ما به صورتی باشد که بگوییم دانش آموزان از آسیب‌های اجتماعی به دور شدند و مسجد تنها نهادی است که اگر جایگاه خود را پیدا کند، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به مرور زمان حجمشان کوچک می‌شود و نیز اگر نوجوان را تحت آموزش داشته باشیم، آمار طلاق، اعتیاد و … کاهش پیدا می‌کند. ما گرفتار جریان‌های احتماعی شدیم که به دلیل سو مدیریت‌ها رخ داده است. دشمن برنامه‌ریزی بسیار دقیق در بخش‌های مختلف دارد، درحال حاضر به دنبال این هستیم که با کمک مسجد نقش خود را در حوزه آسیب‌های اجتماعی ایفا کنیم. امیدواریم در طرح آرمان ۲ که به برکت خون این شهید شکل گرفته، موفق عمل کنیم و طرح شهید آرمان به مراحل سوم و چهارم و … برسد. مراحل بعدی این طرح در تابستان نیز اجرا خواهد شد. همچنین هدف‌گذاری کردیم که بوستان‌ها را نیز تحت پوشش طرح قرار دهیم و گستره فعالیت احتماعی مسجد را به صورت سازماندهی شده وسعت دهیم.

توکلی زاده: در طرح «آرمان» به دنبال بازگشت دوباره جایگاه مسجد هستیم

در جریان این مراسم محمدامین توکلی‌زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز گفت: در طرح شهید آرمان به دنبال بازگشت دوباره جایگاه مسجد هستیم. مدتی پیش رهبر انقلاب فرمودند به دنبال تحول انقلابی ساختار فرهنگ بروید. برداشت‌های مختلفی از این سخنان رهبری شد و دستورالعملی را شورای عالی انقلاب تدارک دید،، اما رهبر انقلاب گفتند که منظور بنده از این تحول آن است که همانند روز‌های بعد انقلاب که مردم به سمت ساده زیستی و عده‌ای نیز ادای ساده زیستی را در آوردند. امیدواریم با کمک طرح آرمان، تحولی را که به دنبال آن هستیم در مساجد رقم بزنیم.

زاکانی: در مسیر تربیت جامعه کوتاهی کردیم

در ادامه مراسم، علیرضا زاکانی شهردار تهران با اشاره به طرح شهید آرمان، گفت: افق بلندی است که در پرتوی همگرایی دولت، نهاد‌های مختلف حاکمیت، بخش‌های مردمی و مدیریت شهری رقم خورده است؛ این دستاورد که نگاه بخشی را کنار گذاشتیم و به حرکت جمعی توجه کردیم، مهم است. ما مسیری را شروع کردیم که تجربه اول را ناظر بر بخشی از مدارس و خانواده‌ها داشتیم، اما در گام اصلی بناست در کنار مساجد و حوزه‌های علمیه و طلاب، آموزش و پرورش و مدیران و در کنار مجموعه‌های مردمی بایستیم تا گام‌های برتری را برداریم.

شهرداری تهران با اشاره به اینکه حقیقتاً ما در مسیر تربیت جامعه کوتاهی کردیم، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک احساسی در جامعه ایجاد شد و امام عظیم ما با حرکت فرهنگی و اندیشه ناب این انقلاب را رقم زد و مردم را بیدار کرد. جنگ که صورت گرفت، برای ما یک فرصتی فراهم شد تا در کوران حوادث و سختی‌ها به جامعه خود برگردیم، هرچند که در حوزه‌های اقتصادی و … دست برتر منطقه را داریم، اما در حوزه فرهنگی عقب ماندیم و دشمن نیز با جنگ نرم بر روی این حوزه دست گذاشت؛ لذا ما چالش بزرگی را طی ۴۵ سال گذشته پشت سر گذاشتیم و امروز که دولت انقلابی سر کار است، افرادی که دغدغه‌مند در حوزه تربیت هستند، می‌توانند از این فرصت استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه ما مقصر چالش‌ها و معضلات تربیتی امروز جوانان هستیم، افزود: این حرکت و طرح اقدام امیدوارکننده‌ای است و جزو اولویت‌های قطعی شهرداری است؛ محور این طرح روحانیون، اساتید، گروه‌های مردمی و آموزش و پرورش هستند و شهرداری محور نیست و به دنبال محوریت این طرح هم نیستیم.

طرح شهید آرمان طرحی فرهنگی و تربیتی بوده که مرحله اول آن در مساجد به اجرا درآمد و از امروز مرحله دوم طرح که قرار است پیوندی میان مسجد و نوجوانان باشد به اجرا درمی‌آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا