اصحاب رسانه باید مطالبه گر حق و حقوق خود از خانه مطبوعات باشند
به گزارش دیوار پرس، فرزاد وثوفی نائب رئیس خانه مطبوعات فارس درجلسه هم اندیشی با اصحاب رسانه با اشاره به سال تاسیس خانه مطبوعات اظهار داشت:
اولین انتخابات خانه مطبوعات فارس در آبان ماه سال ۱۳۷۹ اتفاق افتاده است
وثوقی با بیان اینکه اصحاب رسانه می توانند با مراجعه به سایت خانه مطبوعات اساسنامه این مرکز را دریافت و از شرح وظایف خانه مطبوعات اطلاع پیدا کنند، خاطر نشان کرد: اهداف، سال تاسیس ، اطلاع از تعاونی ها ، صندوق اعتباری حمایت ، عضویت اطلاع از اعضا هئیت رئیسه و… در این اساسنامه ذکر شده است .
وی ادامه داد: کتاب تاسیس خانه مطبوعات به نویسندگی سیروس رومی نیز می تواند کمک شایانی به اصحاب رسانه برای اطلاع از وظایف خانه مطبوعات داشته باشد.
وی با اعلام اینکه اولین گلایه اعضا خانه مطبوعات از استاندار فارس است که به عنوان ارشد مدیران استان و نماینده عالی دولت در فارس باید بیشتر از همه به قوانین آشنا باشند که اگر اصحاب رسانه با مشکلی مواجه شدند به خانه مطبوعات مراجعه کنند، بیان کرد:
چراکه خانه مطبوعات اصلی ترین تشکل برای تمام امور اصحاب رسانه است
وی اعلام کرد: در ۸ دوره گذشته اعضای انتخابی خانه مطبوعات بنا به اظهارات پیشکسوتان این عرصه با کوتاهی در برگزاری جلسات و همچنین مطالبه گری حق و حقوق اصحاب رسانه اعتماد را از این قشر صلب کرده اند.
وثوقی با اشاره به اینکه در حال حاضر اصحاب رسانه می توانند با مطالبه گری از این مرکز حتی از اسناد مالی نیز اطلاع پیدا کنند، اظهار داشت : مطالبه گری حق یک خبرنگار است و کسی نبز نمی تواند مانع این مهم باشد.
نائب رئیس خانه مطبوعات شفافیت مالی این مرکز را به عنوان یکی از الزامات معرفی و گفت: حساب های مالی دهه های گذشته نیز باید مشخص شود .
وثوقی با بیان اینکه خانه مطبوعات در هفت دوره گذشته به ثبت هم نرسیده بود ، خاطر نشان کرد: مشکلات دفاتر مالی باعث شده بود که اداره دارایی کد های مربوطه جریان ثبت اسناد را مسدود کند.
وی عنوان کرد: اما در دوره هشتم خانه مطبوعات با تمام چالش ها به ثبت رسیده و همه اعضا می توانند مطالبه گر حق و حقوق خود باشند.
وثوقی با اشاره به اینکه خانه مطبوعات دارای رئیس، نائب رئیس، کمیته حقوقی، رفاهی ،آموزشی ، مدیر اجرایی و همچنین دو ناظر است، بیان کرد: توقع می رود بازرسین ماهانه از این مرکز بازرسی و پیگیر مسائل باشند.
وی بی تحرکی و انحصاری بودن را از عمده مشکلات خانه مطبوعات اعلام و افزود: انحصار در خانه مطبوعات باعث شده که حتی عالی ترین مقام اجرایی استان و شهر شیراز از وجود همچین تشکلی بی اطلاع باشند.
وثوقی خاطر نشان کرد: ضعف در حوزه خانه مطبوعات باعث تشکیل انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان فارس برای پیگیری مسائل و مشکلات اصحاب رسانه شد.
او گفت: در سفر اخیر ریاست جمهوری به فارس موضوع تعاونی مسکن خبرنگاران مطرح شد ، درخواستی که برای این مهم اعلام شده است در نهایت به دست خانه مطبوعات می رسد ، این امر نشان از اهمیت خانه مطبوعات است.
وی یکی از شرایط عضویت در خانه مطبوعات را بیمه عنوان کرد و گفت: بیمه مشکل اصلی بسیاری از اصحاب رسانه است که عضویت را برای همه دچار مشکل کرده است و این مهم بایستی در دستور کار قرار بگیرد.
وثوقی با اشاره به مشکل بیمه اصحاب رسانه گفت: اگر برخی مدیرمسئولان نیروهای خود را حفظ و حق و حقوق آنها را پرداخت کنند تکثر را تعداد رسانه های استان به وجد نخواهد آمد.
وی ادامه داد: اصحاب رسانه نباید خود را ارزان بفروشند و بایستی شان و منزلت خود را حفظ کنند تا در دامن برخی مشکلات صفنی قرار نگیرند.
وثوقی خاطر نشان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد نباید به افرادی که سرمایه اولیه برای شروع به کار و همچنین حمایت نیروهای خود را ندارد مجوزی بدهد.
وثوقی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه مسئولین نباید وعده های غیر قابل اجرا بدهند،گفت: هرساله در روز خبرنگار وعده هایی گفته می شود که از یک تریبون اعلام و در نهایت در همان جا به خاک سپرده می شود.
وثوقی اظهار داشت: انجمن صنفی خبرنگاران، بسیج رسانه ، خانه مطبوعات ، تعانی مسکن خبرنگارن و روزنامه نگاران و…به صورت پراکنده نامه هایی را به مدیران ارشد کشور یا استان ارجا می دهند که باعث سردرگمی می شود، اما با یکپارچگی و هماهنگی می توان مسیر حل مشکلات را هموار کرد.
نائب رئیس خانه مطبوعات از تمام اصحاب رسانه درخواست کرد تا با مراجعه به این تشکل پیگیر مشکلات خود باشند و گاها با ارائه پیشنهاد های خود راه را برای گره گشایی آسان کنند.